Jak ugotować kaszę jaglaną?
Kasza jaglana jest bogata w składniki odżywcze, dlatego warto włączyć ją do swojej diety. W tym tekście podpowiadamy, jak ugotować kaszę jaglaną na sypko oraz jak przyrządzić jaglankę.
Kasza jaglana jest bogata w składniki odżywcze, dlatego warto włączyć ją do swojej diety. W tym tekście podpowiadamy, jak ugotować kaszę jaglaną na sypko oraz jak przyrządzić jaglankę.
Brukselka to warzywo bez wątpienia zdrowe i jednocześnie smaczne, jeśli zostanie odpowiednio przygotowane. Chociaż wciąż krążą stereotypy na temat brukselki, to dania z nią mogą spełnić oczekiwania kulinarne niejednego smakosza. Jak więc ugotować brukselkę, by nie była gorzka i zagościła na stałe w domowym menu?
Jak szybko i sprawnie ugotować przepyszną kukurydzę? Co dodać aby była chrupiąca? Jakie inne dodatki można zastosować przy kukurydzy? Ciekawe pomysły i sugestie można znaleźć tutaj
Barszcz czerwony to typowe, tradycyjne wigilijne danie, bez którego nie wyobrażamy sobie świąt Bożego Narodzenia. Jednak można serwować go też w każdy inny dzień roku jako idealne rozwiązanie na obiad dla całej rodziny. To klasyczny i sprawdzony pomysł na pyszne danie. Barszcz można serwować z ulubionymi dodatkami. Z pewnością zasmakuje każdemu z twoich gości.
Krupnik to rozgrzewająca i aromatyczna zupa. Jest pełna zdrowych warzyw, a wybierając do niej chude mięso można śmiało jeść ją również podczas odchudzania. Jest to także zupa, która idealnie sprawdzi się podczas przeziębienia lub grypy
Wydaje się, że nie ma nic prostszego niż ugotowanie makaronu. Okazuje się jednak, że wielu ludzi nie wie, jak zrobić to poprawnie. Przedstawiamy najczęstsze błędy oraz radzimy, jak ugotować makaron, żeby zachwycał smakiem.
Ciecierzyca jest podstawą wielu dań kuchni Bliskiego Wschodu, choć coraz częściej gości również i na naszych stołach. Świetnie sprawdzi się zwłaszcza jako dodatek do zup i sałatek. Dziś przyjrzymy się, jak poprawnie ją ugotować.
Soczewica nie od dziś znajduje wszechstronne zastosowanie w kuchni. Jest smaczna, pożywna, ale przede wszystkim jest cennym źródłem protein i innych składników odżywczych. Przygotowuje się z niej gulasze, a także pasty do smarowania pieczywa. Jak jednak ugotować soczewicę?
Kasza jęczmienna to jeden z najzdrowszych produktów zbożowych. Choć często jest używana do krupniku czy jako farsz do gołąbków, jej zastosowanie jest dużo szersze. Warto wiedzieć, jak ugotować kaszę jęczmienną, aby zachować pełnię jej właściwości odżywczych.
Kapuśniak jest tradycyjną polską zupą gotowaną z kiszonej lub świeżej kapusty. Jest to niezwykle aromatyczna i sycąca potrawa, którą warto przygotować zwłaszcza w chłodne dni.