Gotowanie szparagów – jak ugotować szparagi?

jak ugotować szparagi

Szparagi często wprowadzane są do różnych potraw, gdyż nadają daniom dodatkowy smak. Nie ma znaczenia, na jaką odmianę się zdecydujemy efekt, zawsze będzie podobny. Wszystko zależy od tego, w jaki sposób zostaną ugotowane. Nie jest to oczywisty wybór, ponieważ istnieje wiele metod gotowania szparagów. Sezon na te warzywa trwa od kwietnia do lipca. 

Jak ugotować fasolkę po bretońsku?

Jak ugotować fasolkę po bretońsku?

To wyśmienite danie na jesienno-zimowy sezon – rozgrzewające i syte. Dobrze przygotowana fasolka po bretońsku wyróżnia się odpowiednią twardością i aromatycznym sosem pomidorowym. Sprawdź, jak dobrze ją przygotować, by zachwyciła nawet wybredne kubki smakowe.

Jak ugotować kaszę gryczaną?

jak ugotować kaszę gryczaną

Kasza gryczana należy do najwartościowszych odmian kaszy. Bogata w witaminy i minerały jest wartościowym dodatkiem do posiłku. Mało kto jednak wie, jak ugotować kaszę gryczaną, aby była sypka i jednocześnie zachowała wszystkie swoje walory odżywcze.

Jak ugotować ryż do sushi

jak ugotować ryż do sushi

Trend na sushi ogarnął cały świat. Dlatego popyt na odmianę ryżu do sushi jest bardzo wysoki. Można go spotkać w dobrze zaopatrzonych supermarketach i w sklepach azjatyckich. Odpowiednio gotowany drobnoziarnisty ryż perłowy, idealnie nadaje się do sushi.

Gotowanie ryżu – jak ugotować ryż?

jak ugotować ryż

Ryż to bogate źródło węglowodanów i innych wartości odżywczych, tj. białko. Jeżeli jednak chcemy ugotować smaczny, nizbyt twardy ryż, musimy kierować się odpowiednim przygotowaniem, gdyż niewłaściwe przygotowanie sprawi, że nie będzie on tak smaczny.

Jak ugotować kaszę jaglaną?

Jak ugotować kaszę jaglaną?

Kasza jaglana jest bogata w składniki odżywcze, dlatego warto włączyć ją do swojej diety. W tym tekście podpowiadamy, jak ugotować kaszę jaglaną na sypko oraz jak przyrządzić jaglankę.