Jak ugotować bigos z kiszonej kapusty? Przedstawiamy prosty przepis!

Jak ugotować bigos z kiszonej kapusty

Kiszona kapusta jest popularnym produktem w kuchni środkowo- i wschodnioeuropejskiej. Cechuje ją kwaśny smak, który zawdzięcza bakteriom mlekowym biorącym udział w procesie fermentacji. Zastanawiasz się, jak ugotować bigos z kiszonej kapusty? Odpowiadamy! Kiszona kapusta zawiera wiele witamin i minerałów, w tym witaminy A, C i E, witaminy z grupy B, wapń, potas, żelazo i magnez. … Dowiedz się więcej

Jak ugotować fasolkę żółtą? Przedstawiamy prosty przepis!

Jak ugotować fasolkę żółtą

Fasolka żółta jest przysmakiem, który bardzo często spożywamy latem. Serwowana z ziemniakami i jajkiem sadzonym jest lekką i bardzo smaczną propozycją na obiad. Zastanawiasz się, jak ugotować fasolkę żółtą? Odpowiadamy! Fasolka żółta to cenne źródło witamin A, C, i K oraz kwasu foliowego. Zawiera także witaminy z grupy B (B1, B2, B3, B5, B6) oraz … Dowiedz się więcej