Dietetyka to dziedzina nauki, która jest przyszłością dla wielu z nas a tym samym nieustannie się rozwija. To nie tylko specjalistyczna wiedza z zakresu żywienia. Badanie produktów, ocena jakości posiłków oraz procesy przygotowywania posiłków. I tu powoli dochodzimy do sedna sprawy o której chcemy Wam więcej powiedzieć. Bo warta jest uwagi i z pewnością niezbędna tym, którzy nieustannie pragną się rozwijać. Pomyślcie, co by było gdybyście mogli nie tylko opowiadać o tym, jak powinno się łączyć odpowiednio produkty, czego unikać i komponować jadłospis tylko jeszcze potrafi ugotować wspólnie ze swoim pacjentem te potrawy? Brzmi intrygująco? Tak myśle. Sami chętnie, nie będąc dietetykami chcielibyśmy zostać mistrzami patelni. Wyszliśmy jednak z założenia, że każdy ma inne predyspozycje i dlatego w tym zakresie czekamy na Was.
Świeża “bułeczka”
Kierunek specjalisty ds. dietetyki w Szkole policealnej GoWork.eu w Warszawie to zupełnie nowy produkt https://policealna.gowork.eu Mowa o specjaliście do spraw dietetyki PREMIUM! Co to oznacza w praktyce?
No właśnie przede wszystkim praktykę, czyli sto godzin ćwiczeń. Oczywiście nie obejdzie się bez teorii. Jednak nacisk ostatecznie wraz z naszymi pedagogami kładziemy na to byście wiedzieli z czym co odpowiednio wymieszać by było nie tylko zdrowe ale i smaczne.
Kurs docelowo obejmuje trzysta godzina i trwa rok. Podczas którego poznacie podstawy żywienia człowieka. Porozmawiacie o trendach żywieniowych oraz dietetycznych. Zapoznacie się ze sposobami leczenia chorób cywilizacyjnych i żywieniowozależnych.
Nie zabraknie także zajęć z fizjologii żywienia, suplementacji diety, planowania diet, układania szczegółowych jadłospisów dostosowanych do uwarunkowań i potrzeb klienta.
Pedagodzy pasjonaci
Wszystko to będziecie zgłębiać wspólnie z naszymi pasjonatami; poznając także procesy psychiczne oraz psychologiczne warunkujące dane sytuacje. Będzie to także dobra okazja by jeszcze bardziej rozwinąć swoją empatyczną stronę i w przyszłości przeprowadzić w odpowiedni sposób wywiad z pacjentem.
W końcu choroby związane z odżywianiem to nie tylko otyłość czy cukrzyca. To także niedożywienie, bulimia, anoreksja i wiele,wiele innych chorób, które swoje podłoże mają w naszych głowach.
Dlatego warto być “przyjacielem” a nie wrogiem, w oczach swojego pacjenta
I tu mamy dla Was prawdziwą bombę! Bo co najbardziej zbliża ludzi? Gdzie najwięcej rozmawiać podczas na przykład imprezy? Oczywiście w centrum dowodzenia czyli kuchni!
Tak jest. Dlatego wersja PREMIUM oferuje, w ramach nauki na tych kierunku warsztaty kulinarne. Dobrze czytasz. Dziewięćdziesiąt godzin nauki poświęcasz na pobyt w pełni wyposażonej kuchni Akademii Kulinarnej.
To jednak nie koniec tych garnkowych atrakcji. Teraz dopiero prawdziwa petarda. Podczas zajęć poznamy wspólnie elementy kuchni z całego świata!
Teraz pomyśl, jesteś dietetykiem który nie tylko dopasuje dietę dla swojego klienta ale także pomoże mu na początku jego drogi przygotować odpowiednie posiłki. I to nie to, że wiecie tylko włoszczyzna na parze… nie, nie to będą kulinarne odkrycia. Dzięki którym z pewnością pacjent szybciej zmieni swoje nawyki żywieniowe.
Także jeśli akurat planowałeś zmienić coś w swoim życiu, lub chcesz poszerzyć swoją wiedzę – śmiało! Nie musisz mieć matury, wystarczy świadectwo ukończenia szkoły średniej. Udział w rekrutacji i rozpoczynasz swoją przygodę. Dzięki której zdobędziesz dyplom oraz certyfikat kucharski.
Przyznaj? Wszystko brzmi przepysznieeeeeee.
Tekst sponsorowany: Szkoła Policealna w Warszawie https://policealna.gowork.eu
Zobacz także:
- Wielbłądzie mleko – czy to napój przyszłości?
- Jak prawidłowa dieta wpływa na wydajność w pracy umysłowej?
- Jak poprawić apetyt u dziecka?
- Solidna dietetyczka z Poznania – adres, pod który warto trafić już dziś
- Co człowiek powinien jeść codziennie?
- Co na piknik dla dzieci? 11 pomysłów na wartościowe posiłki!